Afdrukken

Lijnfolder

Logo TEC

BUS EN TRAM IN WALLONIË (TEC)

Lijnfolders zijn brochures met de dienstregeling van een bepaalde bus- of tramlijn. Dat is handig als je vaak dezelfde bus of tram neemt. Lijnfolders kan je gratis krijgen in de Espaces TEC, maar ook bijvoorbeeld in het station of in het gemeentehuis. Je kan ze ook downloaden via www.infotec.be.

Kaartje met overzicht van alle haltes

In het begin van elke lijnfolder vind je een kaartje met een overzicht van alle haltes.

Horaire 31 Quievrain-Dour

 pxTranspxTrans

Voorbeeld: bus 31 (Quiévrain - Dour)

  • Het nummer (31) van de bus staat bovenaan links.

  • Daaronder zie je een lijst met alle haltes waar deze bus stopt. Links staat de naam van de gemeente.

  • De belangrijkste haltes staan in het vet en in een grijs kader.

  • Je ziet rechts ook in welke zone elke halte ligt. Dat is belangrijk om te weten welk ticket je moet kopen: eentje voor korte afstand (1-2 zones) of eentje voor langere afstand (meer dan 2 zones). 
pxTrans
De dienstregeling

De rest van de lijnfolder bevat de dienstregeling. Dat zijn tabellen met uren: Je ziet om welk uur de bus of tram passeert aan de belangrijkste haltes.

Horaire 31 Quievrain-Dour

 pxTranspxTrans

Het voorbeeld hierboven gaat over buslijn 31 (Quiévrain - Dour)

  • Rechts boven staat 'Période scolaire (lundi-vendredi)': op schooldagen, van maandag tot vrijdag. Dat is belangrijk, want op andere dagen (weekend, vakantie) zijn de uren verschillend!

  • Naast elke halte kan je zien wanneer de bus langskomt. In dit geval is dit slechts één keer per dag.

  • Opgelet: In de folder staan alleen de belangrijkste haltes! Wil je opstappen of afstappen aan een andere halte? Kijk dan in het begin van de lijnfolder (zie boven) op het overzicht van alle haltes en zoek waar jouw halte precies ligt.

  • Zo'n tabel lees je altijd van boven naar beneden. Dat zie je aan de uren: Als je bijvoorbeeld om 7u15 aan het station van Quiévrain de bus neemt, dan kom je om 7u55 aan Dour Trichères.
pxTrans
Terug naar overzicht
AddThis Social Bookmark Button