Afdrukken

Speciale tickets

Logo MIVB

BUS - TRAM - METRO IN BRUSSEL (MIVB)

In groep reizen

  • 10-rittenkaart JUMPAls je in groep reist koop je best een 10-rittenkaart. Je kan op je MOBIB-kaart verschillende vervoerbewijzen laden. Heb je bijvoorbeeld zelf een abonnement, dan kan je perfect daarnaast ook nog een tienrittenkaart op je kaart zetten.
  • Er bestaat ook een schoolkaart. Die is geldig op het hele net van het MIVB voor maximum 30 leerlingen (tot 18 jaar) waaronder maximaal 2 begeleiders en kost 15€. De schoolkaart is enkel te koop in BOOTIK en KIOSK. Je hebt er een MOBIB-kaart voor nodig. Klik hier voor meer informatie.

In beide gevallen moet je je kaart verschillende keren na elkaar ontwaarden, afhankelijk van het aantal personen waarmee je samen reist. Bij elke overstap moet je dit herhalen.

Combinatie met trein: NMBS+

  • TreinHet NMBS-biljet "+" is een NMBS-biljet waarmee je ook de hele dag op het MIVB-net mag reizen. Hiervoor betaal je 4,20€ extra bovenop de prijs van je treinticket.
  • Wil je behalve met MIVB ook nog met de bussen en trams van De Lijn en de TEC rijden, dan koop je beter een JUMP-dagpas bovenop je treinticket. Dat kost 7,5€.
  • Met het NMBS-abonnement "+" reis je met de trein + alle bussen, trams en metro's van de MIVB. Hiervoor betaal je een vast bedrag bovenop de prijs van je treinabonnement.

Deze vervoerbewijzen zijn alleen te koop in NMBS-stations. Klik hier voor meer informatie.

Airport Line

Airport LineDe Airport Line is een snelbus (30 minuten) tussen de Luchthaven Brussel Nationaal en de Europese wijk.

  • Van maandag tot vrijdag tot 20u rijdt de Airport Line met lijnnummer 12 en bedient de belangrijkste haltes.
  • Tijdens de week na 20u, op zaterdag, zon- en feestdagen krijgt de bus lijnnummer 21 en bedient alle haltes.

Een ticketje voor 1 rit kost 4,5€ (in voorverkoop: Bootik - Kiosk - Go - Shop, of aan de GO-automaat op de luchthaven) of 6€ (op de bus). Een tienrittenkaart kost 32€.

Klik hier voor meer informatie en dienstregelingen.

Taxibus

Toegankelijk voor rolstoelen

De MIVB heeft een taxibusdienst van deur tot deur, speciaal voor personen met een handicap. Een rit kost 1,70€ en moet op voorhand betaald worden per overschrijving (minstens 10 ritten). TaxiBus wordt verzekerd van maandag tot en met zaterdag van 5u tot 1u. Klik hier voor meer informatie.

Noctis en Collecto

NoctisElke vrijdag- en zaterdagnacht, van middernacht tot 3u 's ochtends, brengen de NOCTIS-nachtbussen je veilig thuis. Op het nachtnet kan je alle MIVB-vervoersbewijzen gebruiken (ticket voor 1 rit, 10 ritten, 1 dag, abonnement, ...). Klik hier voor informatie, trajecten en dienstregelingen.

Dan is er ook nog Collecto. Dat is een collectieve taxidienst (een soort taxidelen zeg maar) die niet enkel in het weekend, maar ook in de week rijdt tussen 23u en 6u 's morgens. Momenteel zijn er zo'n 200 vertrekpunten (gelegen aan MIVB-haltes). Je stapt op aan een Collecto-halte naar keuze en je wordt afgezet op elk gewenst adres naar keuze binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Collecto kost slechts 5 euro per persoon voor MOBIB-abonnees. Anderen betalen 6 euro per rit. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar overzicht
AddThis Social Bookmark Button