Afdrukken

Onderweg: Bagage (vergeten)?

Logo MIVB

BUS - TRAM - METRO IN BRUSSEL (MIVB)

Bagage

Bagage pxTrans

Grote pakketten mogen mee, als dat de andere reizigers niet hindert. Als het voorwerp op  schoot kan of minder dan 15 kg weegt, mag het gratis mee. In andere gevallen moet je per voorwerp (max. 2) een extra vervoerbewijs kopen.

 Kinderwagen  

Plooibare kinderwagens mogen gratis mee. Je moet ze wel inklappen als het heel druk is. Voor niet-plooibare buggy's moet je een extra vervoerbewijs kopen. Hou de middengang steeds vrij voor andere reizigers.

Fiets  

De fiets mag mee op de metro en op de lagevloertrams (NIET op de bus of op oude trams). Op de tram zijn 1 à 2 fietsen toegelaten - op voorwaarde dat de chauffeur akkoord gaat. Opgelet: De fiets mag NIET mee op werkdagen tussen 7u en 9u en tussen 16u en 18u30. Voor een fiets hoef je geen extra vervoerbewijs te kopen. Klik hier voor meer info.

Hond  

Kleine huisdieren mogen gratis mee op schoot, als dit de andere passagiers niet hindert. Grotere honden mogen ook mee, op voorwaarde dat je ze aan de leiband houdt en indien nodig een muilkorf aandoet. Bovendien moet je dan voor de hond ook een ticket kopen. Een uitzondering: Politie- en geleidehonden mogen gratis mee. 

Iets vergeten op de bus, tram of metro?
  • Bel naar het Contact Centre: tel. 070 23 20 00 (0,30€ per minuut).
  • Je kan ook online een formulier invullen.
  • Ga naar het kantoor van de verloren voorwerpen (metrostation Naamsepoort, open 12u-18u op maandag en woensdag).

Als je verloren voorwerp teruggevonden wordt, krijg je het terug op vertoon van je identiteitskaart. Je moet 5€ administratiekosten betalen.

 

VORIGE: AFSTAPPEN  

pxTrans

AddThis Social Bookmark Button