Afdrukken

Welk ticket?

Logo De Lijn

BUS EN TRAM IN VLAANDEREN (DE LIJN)

Reis je één keer? Koop een biljet of dagpas

Biljet De Lijn

Een biljet is geldig voor één rit (eventueel met overstap) en kost:

  • 3€ aan de automaat, in de Lijnwinkel of bij de chauffeur
  • 2,15€ voor een sms-ticket
  • 1,80€ voor een m-ticket dat je koopt via de app van De Lijn op je smartphone.

OPGELET! Het papieren biljet is 1 uur geldig: na 60 minuten mag je je rit beëindigen, maar niet meer overstappen. Het sms-biljet is ook 1 uur geldig maar na 60 minuten moet je sowieso een nieuw sms'je sturen als je nog verder wil reizen: met het sms-biljet mag je dus niet zomaar je rit uitdoen!

Een dagpas is een hele dag geldig op alle bussen en trams. Een dagpas kost 6€ in voorverkoop en 8€ bij de chauffeur. Een dagpas kind is goedkoper: 4€ in voorverkoop en 5€ op de bus. Er bestaan ook passen die drie of vijf dagen geldig zijn (enkel in voorverkoop). Meer informatie hierover vind je op de website van De Lijn.

Reis je af en toe? Koop een Lijnkaart

Lijnkaart

Dat is per rit de helft goedkoper dan een biljet!

Een Lijnkaart is geldig op het hele net en kost 15€. Voor één rit (60 minuten geldig) betaal je 1,50€. Duurt de rit langer dan 1 uur? Dan mag je blijven zitten en je rit uitdoen, maar niet meer overstappen.

Tip: Een lijnkaart blijft onbeperkt geldig. Als je een oudere (goedkopere) lijnkaart had, betaal je toch voor elke nieuwe rit 1,50€. Heb je nog onvoldoende bedrag op je kaart, betaal je de rest cash bij de chauffeur.

Voor groepen vanaf 5 personen (dus ook voor gezinnen met drie kinderen bijvoorbeeld interessant) is er het Groepsbiljet. Je betaalt 1,25€ per persoon. Het Groepsbiljet is te koop in de Lijnwinkels en bij de chauffeur en is 1 uur geldig.

Reis je regelmatig? Koop een abonnement

OmnipasMet een abonnement kun je onbeperkt alle bussen en trams van De Lijn nemen in heel Vlaanderen en Brussel. Een abonnement is geldig voor één maand, drie maand of een jaar. Voor jongeren heet zo'n abonnement Buzzy Pazz, voor andere Omnipas. 65+-ers reisden in Vlaanderen tot eind augustus 2015 gratis met de Omnipas 65+. Zij betalen nu 52€ voor een voordelig jaarabonnement.

Zorg dat je je abonnement altijd bijhebt! Je moet het kunnen tonen. De makkelijkste manier om een abonnement te bestellen is langsgaan in een Lijnwinkel. Je toont je identiteitskaart, je betaalt en je krijgt een 14-dagenpas. Intussen wordt je abonnement (MOBIB-kaart) aangemaakt en opgestuurd met de post.

Een Omnipas (25-64 jaar) kost 47€ voor één maand, 117€ voor drie maand en 306€ voor een jaar (+ 5€ administratiekosten MOBIB-kaart). Een Buzzy Pazz (12-24 jaar) kost 31€ voor één maand, 77€ voor drie maand en 204€ voor een jaar (+ 5€ administratiekosten MOBIB-kaart). Een jaarabonnement voor 6- tot 11-jarigen kost 52€ (+ 5€ administratiekosten MOBIB-kaart). Klik hier voor een volledig overzicht van alle prijzen.

Sommige mensen reizen gratis of goedkoper met De Lijn!

Kinderen op de tramOnder andere volgende groepen reizen gratis met De Lijn:

  • kinderen jonger dan 6 jaar
  • personen met een handicap en hun begeleiders.

Daarnaast kunnen sommige mensen een veel goedkoper abonnement kopen, onder andere:

  • kinderen van 6 jaar tot 11 jaar (52€/jaar)
  • 65+'ers (52€/jaar)
  • mensen met recht op een sociaal abonnement (42 à 52€ per jaar).

Een volledig overzicht vind je hier: Kortingen en voordeeltarieven.

Terug naar overzicht
AddThis Social Bookmark Button