Afdrukken

Lijnfolder

Logo De Lijn

BUS EN TRAM IN VLAANDEREN (DE LIJN)

Lijnfolders zijn brochures met de dienstregeling van een bepaalde bus- of tramlijn. Dat is handig als je vaak dezelfde bus of tram neemt. Lijnfolders kan je gratis krijgen in de Lijnwinkels, maar ook bijvoorbeeld in het station of in het gemeentehuis. Je kan ze ook downloaden via www.delijn.be

Kaartje met overzicht van alle haltes

Lijnfolder - schema

In het begin van elke Lijnfolder vind je een kaartje met een overzicht van alle haltes en de plaatsen waar je kan overstappen op andere bus- en tramlijnen.

 pxTranspxTrans

Voorbeeld: tram 24 in Gent

  • Het nummer (24) en de bestemming (Gent Sint-Pieters - Melle Leeuw) van de tram staan bovenaan.

  • Daaronder zie je een lijst met alle haltes waar deze tram stopt.

  • Bij de belangrijkste haltes staat een sterretje. Aan deze haltes kan je overstappen op andere bus- en tramlijnen. Aan halte 'Korenmarkt' bijvoorbeeld kan je overstappen op lijnen 1, 3, 4, 17, 18, 38 en 39.
pxTrans
De dienstregeling

De rest van de Lijnfolder bevat de dienstregeling. Dat zijn tabellen met uren: Je ziet om welk uur de bus of tram passeert aan de belangrijkste haltes.

Lijnfolder - dienstregeling

 pxTranspxTrans

Het voorbeeld hierboven gaat over drie tramlijnen (21, 22, 24)

  • Kijk goed naar het nummer van de lijn, want elke lijn heeft een andere route! Lijn 21 rijdt tussen Gent Kouter en Melle Leeuw; Lijn 22 rijdt tussen Gent Kouter en Gentbrugge DC; Lijn 24 rijdt tussen Gent Sint-Pieters en Melle Leeuw.

  • Rechts boven staat 'maandag - vrijdag (schooldag)'. Dat is belangrijk, want op andere dagen (weekend, vakantie) zijn de uren verschillend!

  • Naast elke halte kan je zien wanneer de tram er langskomt. Aan Gent Sint-Pietersstation komt bijvoorbeeld een tram om 9u17, 9u37, 9u57, 10u18, 10u37 en 10u57.

  • Opgelet: In de folder staan alleen de belangrijkste haltes! Wil je opstappen of afstappen aan een andere halte? Kijk dan in het begin van de Lijnfolder (zie boven) op het overzicht van alle haltes en zoek waar jouw halte precies ligt.

  • Zo'n tabel lees je altijd van boven naar beneden. Dat zie je aan de uren: Als je bijvoorbeeld om 9u37 aan Gent Sint-Pietersstation tram 24 neemt, dan kom je om 10u19 aan Melle Leeuw.

  • Een verticaal streepje wil zeggen dat de tram NIET stopt aan deze halte. Tram 24 stopt bijvoorbeeld NIET aan Gent Kouter en NIET aan Gentbrugge Braemkasteel (DC).
pxTrans
Terug naar overzicht
AddThis Social Bookmark Button